Ervaringen ex-cursisten
 

Hierbij mijn stukje over de mindfulness ervaring die ik bij jullie mocht meemaken. Ik heb meer rust op mijn werk. Gewoon: adem halen, en je daarvan bewust zijn. Dat helpt.Ik hoef niet zoveel meer van mezelf.Als ik nu wakker word met een vervelend gevoel, zonder aanleiding, dan denk ik: niets bijzonders. Het is maar een gevoel. Ik ga er niet over denken, en daarmee gaat het ook weer voorbij.Vroeger was ik altijd bezig met het wegschoppen van moeilijke gevoelens. Altijd in gevecht. Ik ben daar nu veel minder mee bezig. Het is gemakkelijker en maakt mijn leven prettiger.De training heeft me een gevoel van ruimte gegeven. Ik hoef niet meer overal iets van te vinden, niet zo veel meer te oordelen. Laat de ander maar oordelen. Dat geeft zo’n vrijheid!Het is rustiger geworden in mijn hoofd. Ik neem meer ruimte in, in plaats van mezelf af te stemmen op anderenIk hoopte door de training mezelf te leren veranderen. In plaats daarvan heb ik mezelf leren accepteren. Dat is iets heel anders… een veel grotere verandering. Ik vond de begeleiding erg goed, Renee voelt je altijd goed aan.Ik vond de cursus een verrijking voor mezelf, en ik heb er een hoop van geleerd (Peter v B. 56 jaar)

De Mindfulness training heeft mij geleerd contact te maken met mijn lichaam en balans te krijgen tussen denken en voelen. Het voorkomt nu dat ik blijf  "denken" en het geeft me meer rust.
Daarnaast is het voor mij een opening geweest naar persoonlijke begeleiding van één van de trainsters, waar ik op dat moment behoefte aan had en waar ik veel baat bij heb gehad.
Annette

Ik heb de mindfulness training met veel plezier gevolgd.
De groep voelde veilig mede door beide trainsters. Beide geven een vertrouwd en warm gevoel dat gaf de mogelijkheid om mezelf te zijn.
De training heeft mij vooral daarna heel veel gegeven en gebracht.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, ik begrijp beter wat mijn gevoelens met mij doen, ik kan meer in het hier en nu blijven en kan meer op afstand naar mijn gevoelens en gedachten kijken.
Ik kan de ander beter laten en mezelf. Het is een manier van leven voor mij geworden.
Ik had het niet willen missen! En raad het een ieder aan!
 
Merel

 Renée en Marjanne hebben mij op een vanzelfsprekende en natuurlijke manier
Laten ervaren wat mindfulness is. Dat is een gift die je  je hele leven verder (op momenten ) blijft ervaren....
( anoniem ivm  mijn beroep )

Ik heb nu veel meer aandacht voor de positieve dingen in het leven en kan andere dingen er beter laten zijn. Ik heb meer vertrouwen gekregen in de toekomst en ook op mijn werk gaat het beter in contact met collega's en werknemers. Even een ademruimte nemen zorgt er voor dat mezelf snel weer herpak en rust creëer in mezelf. Hans, 48 jaar
 "Ik h"Ik heb nu meer aandacht voor de positieve dingen in het leven gekregen en kan nu nog beter kiezen of ik wel of niet in emotie ga reageren. Ik heb daarover de regie meer in handen. Dat is geen starre controle, maar regie, die juist mild naar mijzelf en anderen is. Ik hoef daarnaast minder te doen wat anderen van mij verwachten. Ik kies nog meer voor mezelf. Die mildheid is voor mij DE weg naar verandering. En deze cursus ondersteunde mij daar onder andere bij." eb nu meer aandacht voor de positieve dingen in het leven gekregen en kan nu nog beter kiezen of ik wel of niet in emotie ga reageren. Ik heb daarover de regie meer in handen. Dat is geen starre controle, maar regie, die juist mild naar mijzelf en anderen is. Ik hoef daarnaast minder te doen wat anderen van mij verwachten. Ik kies nog meer voor mezelf. Die mildheid is voor mij DE weg naar verandering. En deze cursus ondersteunde mij daar onder andere bij."